Zorzal Malbec Tupungato El Barba 2019

Deze wijnen slaan je niet over het hoofd met extractie, maar zegevieren met iets levendigers, sappiger en lineairs, terwijl ze serieuze complexiteit en diepte van intensiteit en structuur tonen. Een mooi voorbeeld: de Zorzal Malbec Tupungato Valle de Uco El Barba 2019.

Zorzal staat bekend om malbecs van hoge kwaliteit die zuiverheid, frisheid, balans en drinkbaarheid tonen. En El Barba 2019 levert nog meer lagen met zijn bloemige en kruidige kijk op malbec. Het knapperige maar toch blauwe fruit is vooral aantrekkelijk in deze wijn, die afkomstig is van wijnstokken die in 2013 zijn geplant op een hoogte in de zandrijke gronden van Gualtallary.

“We proberen te oogsten met een pH van niet meer dan 3,3, om een ​​goede natuurlijke zuurgraad te garanderen die deze wijn vele jaren zal ondersteunen”, vertelde wijnmaker Juan Pablo Michelini me.

Het gehemelte met medium tot volle body is overtuigend intens maar toch lineair, behendig en bijna etherisch en gestroomlijnd, met frisse en gepolijste tannines. De eerste vintage werd gemaakt in 2016 en 2019 werd gemaakt in een zeer beperkte hoeveelheid van slechts 1.000 flessen, wat een wijn oplevert die nu onweerstaanbaar drinkbaar is, zelfs als hij gemakkelijk in de kelder kan worden opgeborgen.

– Zekun Shuai, hoofdredacteur

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Pixelwinebar
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart