Finesse en versheid in Chili, meer geweldige kiwi-chards en het beste van Beaujolais: wekelijks proeverijverslag (1-7 februari)

DE PIEKEN VAN DE BEAUJOLAIS VINDEN

In Europa bracht hoofdredacteur Stuart Pigott zijn eerste volle week door met proeven door de kleine berg Beaujolais-monsters die onlangs bij hem op de stoep kwamen, waarbij hij elke appellatie probeerde om een ​​overzicht te krijgen voordat hij zich concentreerde op Morgon en Moulin-a-Vent, die vaak de bronnen van onze hoogst gewaardeerde Beaujolais-wijnen in voorgaande jaren.

Als we regio’s als Bordeaux of Toscane proeven, komen bijna alle wijnen op de proefbank uit één jaargang. Dat maakt vintage assessments makkelijker. De wijnbereiding in Beaujolais is echter zeer divers, dus de jaargangen die Stuart de afgelopen week heeft geproefd, varieerden van 2015 tot en met 2022.

“2021 is het laatste jaargang waaruit een groot aantal wijnen is gebotteld, en het is duidelijk meer variabel dan de drie voorgangers vanwege het uitdagende weerpatroon,” zei Stuart. “Een paar pieken in de Morgons van 2021 zijn echter erg hoog, en er zijn veel zeer goede wijnen.”

“De meest verbazingwekkende piek was de Michel Guignier Morgon Canon 2021, die zo geconcentreerd en gestructureerd is dat het smaakt alsof hij uit een ander jaartal komt”, voegde hij eraan toe. “De 2017 van deze wijn was onze hoogst gewaardeerde wijn van die vintage, dus deze situatie is niet zonder precedent.”

LEES VERDER TOP 100 WIJNEN VAN FRANKRIJK 2022

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Pixelwinebar
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart